Три български консорциума  ще бъдат финансирани по линия на Европейския

...
Три български консорциума  ще бъдат финансирани по линия на Европейския
Коментари Харесай

Три наши консорциума получават европейски пари по проекти за отбраната

Три български консорциума  ще бъдат финансирани по линия на Европейския фонд за защита (ЕФО) за присъединяване си общо в три взаимни научноизследователски плана в региона на защитата.

Европейската комисия разгласи през днешния ден от отправените през 2023 година предложения за присъединяване. Избрани са общо 54 плана, като финансирането им възлиза на 1,031 милиарда евро.

Дружествата са „ Контролно-заваръчни устройства “-АД (КЗУ), софийският Технически университет (ТУ) и Институтът по защита.

Проектите, в които те вземат участие, ще получат общо 17 милиона евро по линия на ЕФО.
Проектите
TRITON има за цел превъзмогването на характерни за защитата спънки, свързани с автоматизирането на тестванията за навлизане, и цялостно автоматизиране на процеса преди и след тестването. Проектът ще бъде финансиран със 7 милиона евро. От българска страна в него вземат участие КЗУ и ТУ-София.

SEQURED укрепва системите за отбрана против квантови закани посредством планиране на резистентен криптографски пакет, като употребява авансово определени логаритми и нов метод за взаимно планиране на програмен продукт и хардуер. Европейското финансиране е в размер на 4 милиона евро. От България вземат участие КЗУ и Институтът по защита.

NEMO ще създаде система за осъществяване на разнообразни човешки езикови технологии (ЧЕТ) за всички публични езици на Европейски Съюз. Българският участник в този план е Институтът по защита. Финансирането по линия на ЕФО е в размер на 6 милиона евро.

Комисията ще стартира подготовка на съглашения за разпределяне на безплатни средства с консорциумите, които стоят зад определените оферти.Те ще бъдат подписани преди края на годината.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР